fredag 12 september 2008

Att sommaren är förbi...

... är faktiskt inte enbart negativt!  Nu får man - dricka te ur de där gigantiska muggarna som inköptes i somras, använda den där filten som hela sommaren bara fungerat som dekorationsdetalj och sist men inte minst tända levande ljus för att värma och lysa upp tillvaron i höstmörkret. Man får också ta in de fina sakerna som smyckat balkongen hela sommaren -pelargonerna som blommat så rosa och fina - och den vita, stora hinken, i vilken jag odlat mina egna färskpotatisar - fick faktiskt sju stycken små rackare - de smakade ljuvligt med smör och salt på!  


Pelargonerna har hela sommaren blommat frodigt i min balkonglåda, men nu har de omplanterats i potatishinken och placerats i vardagsrumsfönstret.


De vita blockljusen står redo inför höstens mörka kvällar. De är placerade på ett fantastiskt tennfat. Fatet inköptes i vintras i en av stans secondhandbutiker. 




Finns det något bättre än att få krypa in under en mysig filt under årets kalla och mörka månader! Att placera sig i schäslongen med en god bok och en stor kopp te är inte helt fel!
 

1 kommentar:

Helena sa...

Så fina bilder!
Visst är det mysigt med hösten, tända ljus och tjocka tröjor, men sommaren hade kunnat vara lite längre.
Ha det bra! Helena